Chelsey Depoorter

mei 17, 2016 | Leerling in de kijker | 0 Reacties

Zo nu en dan word wij als leerkrachten plastische opvoeding eens aangenaam verrast door een leerling die buiten de schooluren heel creatief blijkt te zijn. Chelsey Depoorter uit 1HA-SA (2015-2016) is zo een leerling. Ze sprak me vorige week aan in de les: “Mijnheer, mag ik u eens mijn galerij tonen op Deviantart?” Ik keek verbaasd op door het feit dat zij Deviantart kent. Dit is een Engelstalige internet-community waar duizenden creatieve geesten wereldwijd zelfgemaakte kunstwerken tentoonstellen. Natuurlijk stemde ik hierop in! Chelsey houdt zich bezig met Digital Art of Digitale kunst. Op Muze is dit de eerste vermelding van deze kunstvorm.

Op Wikipedia: Digitale kunst is een vorm van hedendaagse kunst vanaf 1970 in de 20ste eeuw die met behulp van een digitaal proces is gemaakt en waarbij de computer een belangrijke rol speelt. Verwante en soms overlappende begrippen zijn multimedia,mediakunst, nieuwe media en interactieve kunst.

Chelsey maakt gebruik van het programma: PaintTool SAI om haar creaties te maken. Het mag gezegd zijn: ze zien er echt goed uit!

 

Naar de galerij van Chelsey op Deviant Art

0 reacties

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.